JUHA HOSTIKKA JA DALLAPÉ-ORKESTERI ESIINTYY KIVINOKALLA JUHANNUKSENA

7.5.2015
Dallapé

Paluu Dallapé-orkesterin syntysijoille tapahtuu juhannusaattona

KEIKAT Juhannusaatto
****
Kivinokan tanssilava perjantaina 19.6.

Suomen tunnetuin viihdeorkesteri Dallapé täyttää kuluvana vuonna 90 vuotta. Yhtye perustettiin vuonna 1925 Helsingin Kivinokassa. Dallapé nousee tulevana juhannuksena Kivinokan tanssilavalle juhlimaan merkkivuotta ja tanssittamaan juhannusväkeä.

“Koko Dallapé-yhtye odottaa hyvin innokkaasti juhannusta Kivinokassa. Kivinokka ja Dallapé liittyvät erottamatomasti yhteen. On hienoa, että nämä vanhat kaverukset jälleen tapaavat toisensa. Luvassa on iloinen ja tunteikas juhannus. Olen haaveillut esiintymisestä Kivinokassa siitä lähtien, kun orkesteri siirtyi minun vastuulleni”, Dallapén nykyinen keulamies Juha Hostikka kertoo.

Dallapé perustettiin Kivinokassa sijainneella tanssilavalla. Paikalla on nykyisin Dallapén muistokivi kertomassa tuosta historiallisesta hetkestä. Yhtyeen perustajajäseniin kuuluivat muun muassa haitaristi Martti Jäppilä ja laulaja Ville Alanko. Ensimmäisen levynsä yhtye levytti vuonna 1929 Ravintola Mikadossa.

Yhtye tuli nopeasti tunnetuksi ympäri Suomea, ja Helsingin konserttien lisäksi Dallapé teki lukuisia kiertueita maakuntiin. Vuosien varrella Dallapéssa esiintyivät muun muassa Matti Jurva, Vili Vesterinen ja Georg Malmstén, ja nähtiinpä yhtyeen vierailevina solisteina Tauno Palo ja Ansa Ikonenkin.

Dallapé uudistui 2000-luvulla ja orkesterin johtajaksi tuli Juha Hostikka. 2010-luvulla Dallapé on julkaissut jo kolme levyä ja yhtye keikkailee aktiivisesti.

”Hyvällä syyllä voin sanoa, että orkesteri on paremmassa vedossa kuin koskaan historiansa aikana”, Hostikka sanoo.

Dallapé syntyi 1920-luvulla vasemmistolaisen lauluyhtye Rajamäen poikien pohjalta. Rajamäen pojat lämmittelee nykykokoonpanollaan Dallapéta juhannuksena Kivinokassa.

Kivinokka on historiallinen kesämaja- ja virkistysalue Helsingin Vanhankaupunginlahdella. Kivinokassa on 600 kesämajaa, Kulosaaren kartano, siirtolapuutarha, luontopolku, uimarantoja, tanssilava ja kahvila. Kivinokka on ollut suosittu työveänluokan kesänviettopaikka jo 1900-luvun alusta lähtien.

Lisätietoa, kuva- ja haastattelupyynnöt:
Pasi Lehtinen, Dallapén asiainhoitaja, 040-5007018, pasi.lehtinen@dallape.fi
J Salonen, Kivinokkalaiset ry. 050-3581294, juhlat@kivinokka.fi

 

Lue arvio pdf. tiedostona
http://dallape.fi/tiedote/dallape-tiedote_6_5_2015.pdf

Comments are closed.