Suomen legendaarisin viihdeorkesteri on täällä taas!

15.10.2013
Dallapé

Juha Hostikka & Dallapé-orkesterin uusi single on nimeltään ”Illalla, illalla”. Kappale jatkaa yhtyeen tinkimätöntä linjaa olla ammattitaidollaan orkesterin huikeaa mainetta kunnioittava, hyvää musiikkia soittava huippuyhtye.

Dallapé esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla ”Tango Suomessa 100 vuotta juhlakonsertissa” 2. marraskuuta. Tilaisuuden juontaa Heikki Kahila ja ohjelma alkaa klo 19. Uusi kokoonpano on julkaissut tähän mennessä kaksi albumia, ”Jälleen soittaa Dallapé” (2010) ja ”Soittajan sussu” (2011). Kolmas pitkäsoitto ”Matkalla Timbuktuun” julkaistaan 15. marraskuuta.

Vuonna 1925 perustettu Dallapé on vanhin toimiva suomalainen viihdeorkesteri. Yhtye on 88-vuotisen historiansa aikana ollut merkittävä osa suomalaista kulttuuria ja sen järkkymätön kivipaasi, jonka tahdissa Suomi aikoinaan rakennettiin. Dallapén iskusävelmät ovat läpileikkaus koko Suomen historiaan ja identiteettiin. Hyvällä syyllä voidaan sanoa, että Dallapén mukaansa tempaavat rytmit ovat todellista suomalaista ”kansanmusiikkia”.

Uusi Dallapé-miehistö koottiin vuonna 2009 kun orkesterin oikeudet siirtyivät solisti Juha Hostikalle ja samalla siirryttiin monen vuoden jälkeen takaisin suureen kokoonpanoon. Aikaisemmat Dallapén oikeuksien haltijat olivat Martti Jäppilä, Eero Lauresalo ja Juhani Lindroos.

Juha Hostikka & Dallapé-orkesteri on:
Juha Hostikka – Laulu
Anssi Nykänen – Rummut
Harri Rantanen – Basso
Varre Vartiainen – Kitara, banjo
Niko Kumpuvaara – Harmonikka
Mauri Saarikoski – Viulu
Arttu Takalo – Ksylofoni
Petri Puolitaival – Alttosaksofoni
Heikki Pohto – saksofoni Tero Lindberg – Trumpetti
Anssi Rissanen – Pasuuna

Comments are closed.